tiistai 13. heinäkuuta 2010

Koulussa kokeiltua osa 3

Tämä oli ehkä lempparikurssi koko kouluaikana: kirjansidonta. Hullaannuin kurssin aikana täysin ja tehtailin erinäköisiä ja kokoisia muistikirjoja ja valokuva-albumeita. Tätä oli hyvä jatkaa kotonakin, sillä tähän ei tarvitse paljoa erikoisia työkaluja tai tarvikkeita: nippu papereita, neula ja lanka riittävät. Melkein. Giljotiini olisi kyllä kätevä apu...


Pienemmässä kirjassa on sivuina tavallista kopiopaperia, kansissa on lahjapaperia. Ja ruskea silkkinauha on liimattu tuohon siksi, että se on kiva yksityiskohta. Eikä suinkaan siksi, että se peittäisi paperissa olleen lahjansaajan nimen, jonka huomasin vasta jälkeenpäin :)
Suuremman kirjan nidososa on sinistä paperia. Kansissa on hohtavaa lahjapaperia, joka oli normaalia muovimaisemman oloinen eikä sikis meinannut millään liimautua ilman kupruja.


Tässä kirjassa on kansipaperina käytetty jotakin askartelupaperia, joka kuvastaa Ranskan karttaa. Ainakin paikannimet kalskahtavat ranskalaisilta... Sivuina tavallista kopiopaperia.

Nämä kirjat on päällystetty puuvillakankailla. Molemmissa taitaa olla käytetty kopiopaperia sivuina.

Tein aivan loistavan löydön Anttilasta. Siellä oli kerran erilaisia paperipakkauksia muutamalla eurolla ja sieltä pinon pohjalta löysin ruskehtavaa, liekö kierrätettyä, paperia. Lehtiö oli paksu ja suunnattu lasten piirustuslehtiöksi. Kun sivut repii irti niiden reuna jää vähän röpöiseksi. Tämä toimii todella loistavasti vähän vintage-tyylisten kansien kanssa. Ja minullahan ei ole valtavaa itäsaksalaista giljotiinia sivujen leikkaamista ja tasaamista varten kuten koulussa, niin nämä röpölöiset sivut sopivat käyttööni todella hyvin.


Tässä kirjassa olen käyttänyt noita edellä kuvaamiani ruskehtavia papereita sivuina. Hyvin heikosti näkyy että sivuja ei siis ole leikattu tasaiseksi sen jälkeen kun ne on sidottu niteeksi. Kansipaperi on ihanaa, hieman tapettimaista paperia, jonka kuviot ovat samettiset.

Argh, nuo kuvat näyttävät vähän typeriltä, kun ei ole kirjoilla taustaa... Kuvat olen muokannut aiemmin toista tarkoitusta varten, uusia kuviakaan ei voi juuri nyt ottaa kun kirjat seilaavat ties missä ja minä olen aivan toisaalla.

Ei kommentteja: