perjantai 9. heinäkuuta 2010

Koulussa kokeiltua osa 2

Osallistuin myös emalointikurssille. Mielenkiintoista puuhaa!


Kuparista on sahattu ympyrä ja siihen iso reikä. Ensimmäinen kerros emalia on jotain ihan kullanhohtoista. Toisena kerroksena vihreää. Testasin kuinka tavalliset siemenhelmet jäyttytyvät tämäntyyppisessä jutussa ja hyvin käyttäytyivät.



Samanlainen alkuasetelma kuin edellisessäkin riipuksessa. Tässä olen emaloinut vain yhden kerroksen, mutta olen levittänyt kahta jauhetta: keltaista ja oranssia. Tuo niiden rajakohta on noin tumma, koska siitä on emali palanut pois. Siinä on siis ollut ohuempi kerros jauhetta kuin muualla. Näiden riipusten takapuolen olen maalannut mustalla spraymaalilla ja vielä lakannut, niin ovat siistejä ja kulutusta kerstäviä.

Vihreässä on muistaakseni kolme kerrosta erisävyisiä vihreitä ja sen on ollut uunissakin kolme kertaa. Kuviot on saatu aikaan pyyhkimällä jauhetta pois.
Sinisessä on kaksi kerrosta. Ensiksi on poltettu tummansininen minkä jälkeen levyn päälle on levitetty kerros vaaleasinistä. Sitten olen täräyttänyt levyä saadakseni aikaan tuon kuvion.
Keltaisessa alimmaiseksi on poltettu mustaa minkä jälkeen keltaiseen jauheeseen on vedetty uria jotta musta paljastuisi alta. Sitten on vaaleankeltaisella tehty yksityiskohtia jotta kuvio näyttäisi enemmän kolmiuloitteiselta.


Tässä on hevosenpää, jos ei heti hahmotu. Emalointi on tehty paljaalle kuparilevylle, joka saa uunissa kauniin elävän pinnan. Tämä on tehty sabluunalla, itseasiassa 6 sabluunalla, mutta uunissa taisi käydä vain kahdesti. Sabluuna on tehty valokuvan perusteella.


Ei kommentteja: