perjantai 25. heinäkuuta 2014

Jotain saatu aikaan

Jokin aika sitten aloitin virkkailemaan Afrikan kukkasia. Kesän kuluessa sain viltin valmiiksi, hieman muokkaillen Suuren Käsityölehden (4/2012) ohjetta. Lankana käytin Miamin sijasta 7 veljestä. Mitoiltaan peitto on suurinpiirtein sama. Lankaa kului noin kuusitoista kerää. Pistin vyötteet talteen, jotta tietäisin menekin (tosin viimeiset kerät lahjoitin äitille sukkalangoiksi ja enkä löytänyt kuin ilmeisesti yhden keltaisen kerän vyötteen, määrät ovat siis suuntaa-antavia): vihreää viisi kerää, oranssia kuusi kerää, punaista kolme ja keltaista kolme. Käsityölehden ohjeessa Miami lankaa tarvitsee yhteensä 24 kerää. Värejäkin on käytetty useampia.

Yleensä tein kukkia kymmenen sarjoissa ja siten että ensin virkkasin keltaisen ja oranssin osion ja kun kymmenen oli koossa sitten tein niihin punaiset ja vihreät kerrokset. Vihreän langan hännän jätin niin pitkäksi että sain sillä ommeltua kaksi saumaa, ensin kukat kymmenen ketjuiksi  ja sitten kaksi ketjua kiinni toisiinsa. Tein siis kymmenen kukan ketjuja 17, jotka sitten kiinnitin aina kaksi kerrallaan toisiina. Lopuksi ohjeessa virkattiin koko peiton ympäri vain yksi kerros, minä virkkailin menemään vähän enemmän. (Seuraavaksi houkuttaisinkin tehdä siksak kuvioinen peitto)




Miami lanka olisi ehkä ollut parempi tallaiseen kesäpeittoon ( tosin eipä tuolle vielä ole käyttöä ollut, on niin painostavaa keliä ettei päiväunetkaan maita), painoa tälle peitolle tuli tuplasti se mitä Miamista olisi tullut. Harkitsin kyllä Miamia, siitä olisin tehnyt lilasävyisen peiton, en oikein osannut yhdistellä värejä, joten päädyin tähän selvästi kukkamiseen lopputulokseen.

Tämä oli hauska projekti ja mieli tekisi tehdä enemmänkin tämänkailtaisia töitä. Jos tekisi tilkkutäkkimäisen työn, ei lankojen värikoodeista ja riittämisestä tarvitsisi huolehtia, myös kustannukset jakautuisivat pidemmälle ajan jaksolle. Tässä työssä piti langat ostaa melkein kaikki kerralla, jotta sävyt pysyisivät samoina ( vain keltaisesta jouduin käyttämään kahta sävyä jotka erottuvat selvästi toisistaan, reunuksen keltainen on paljon vaaleampi kuin kukkien keskusta). Hintaahan tälle työlle tuli, mutta ei puhuta siitä :D

Ei kommentteja: