keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Kesä meni jo

Huhhah, ohi on. Illat pimenevät ja vettä sataa. Kesä oli ihan mukava, vaikka välillä aika raskaskin. Käsitöiden sijasta keskityin lukemaan ja sainkin kahlattua aika monta opusta läpi.


Kirjahyllyssäni on vino pino lukemattomia kirjoja, joiden takia minulla ei ole ollut tarvetta käyttää kirjaston palveluja. Muutama seuraavista kirjoista on odottanut aika pitkäänkin tullakseen luetuksi. Nämä olen hamstrannut kirpputoreilta, hyväkuntoisia ja edullisia kun olivat.

Seuraavana muutama opus kevyttä kesälukemista. En rupea esittämään kirja-arvosteluja, kun en sellaisia osaa tehdä, mutta jos muutama sana irtoaa kirjaa kuvaamaan, niin naputtelen menemään.

 Azar Nafisi: Lolita Teheranissa - kirjalliset muistelmat

Tämä oli minulle kurkistus aivan toisenlaiseen maailmaan. Pidin kovasti kirjasta ja siitä kuinka Nafisi puolustaa klassikoita kovassa myrskyssä.
Khaled Hosseini: LeijapoikaAnne B. Ragde: Berliininpoppelit

Tämän kävin hakemassa ilmaiseksi Suomalaisesta Kirjakaupasta jonkin kampanjan yhteydessä. Pidin tästäkin, vaikka mielestäni takakannen lupaukset eivät pitäneet yhtä minun huumorintajuni kanssa. Kirjassa on hienosävyistä, kuivaakin huumoria, mutta minut teos sai surulliseksi pohtiessani liikaa tarinan herättämiä ajatuksia. Jatko-osatkin täytyy lukaista. Harmittavasti Teemalla esitetty sarja meni minulta ohi.
Paul Auster: Sattumuksia Brooklynissä

Tämä tuli kylkiäisenä jonkin naistenlehden mukana. Taisin kyllä ostaa lehden, ihan vain jotta saisin tämän kirjan. Lehden luin heti bussimatkalla, mutta kirja jäi odottamaan. En ole aiemmin lukenut Austerin teoksia, koska hän on mielestäni pelottavan näköinen :D Tästä pidin ja aion lukaista muitakin hänen teoksiaan.
Nämä ja muutama muu tuli luettua kesällä. Nyt ei ole oikein ollut aikaa, päivärutiinit ja aikataulut ovat taas kiireisiä, koska palasin koulunpenkille. Täytyy koulukirjojen välistä löytää aikaa romaaneillekin.

Ei kommentteja: