maanantai 27. joulukuuta 2010

Tuunattu joululahja

Esittelen muutamia joululahjoja, joita väsäilin muutamille läheisille. Siskoni toivoi joululahjaksi servettitelinettä, sellaista ravintolatyyppistä, tarkemmin sanottuna 50-luvun jenkki-diner mallista telinettä. Sellaista en valitettavasti löytänyt, mutta sen sijaan löysin seinäkellon, joka mielestäni sopi muotokieleltään tuomaan vähän 50-luvun fiilistä siskon keittiöön. Kello on Disneyn Mikki Hiiri aiheinen, mutta ajattelin muokata sitä vähän. Minua aina hirvittää 'tuhota' valmis esine ja tuunata se. Tässä tapauksessa käy kuitenkin niin että tämä Mikki onkin harvinainen ja kello onkin aivan älyttömän arvokas. En löytänyt tällaista kelloa edes googlella, joten arvonnousu voi olla odotettavissa.... :D

Tämän löysin siis kirpparilta. Tykkäsin kuvasta, joka sopisi keittiöön hyvin. Mutta väri onkin aika ikävä beige, kellotaulun tausta on kellertävä ja kuva ja numerot ruskeat. Väriyhdistelmä on vähän likaisen ja kulahtaneen oloinen. Lisäksi kuvan viivat olivat hieman epäterävät. Aluksi meinasin säilyttää kellotaulun kuvan, mutta en oikein tiennyt tykkäisikö siskoni siitä ja valkoinen sopi mielestäni kuitenkin paljon paremmin valmiiseen kelloon, joka näyttää tällaiselta:
Hajotin kellon osiin ja pelkäsin koko ajan että oikeasti hajotan jotain. Viisarit olivat tiukasti kiinni ja sekuntiviisari hieman vääntyikin, kun piti käyttää hieman väkivaltaa että sai ne irti. Maalasin metallisen pohjan spraymaalilla muutamaan kertaan. Kartonkisen kellotaulun irrotin varovasti, jos sitä vaikka käyttäisi jossain. Googlasin netistä 50-luvun tyylisiä fontteja ja päädyin tällaiseen aika yksinkertaiseen malliin. Tietokoneella tuhersin kellotaulun, jonka teksti viittaa dineriin ja keittiöön. Tykkään kyllä lopputuloksesta, kello on mukavan pirtsakka ja ainutlaatuinen.

Ei kommentteja: