keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Takaisin Suomessa!

Olin viikon reissussa ja nyt taas työpöydän ääressä. Dublin oli mielenkiintoinen ja rikas kaupunki. Kiersin tietenkin monet museot ja metsästin koruja ja helmiä.Tiesin kahden helmikaupan nimet ja osoitteet ja niitä etsin pitkin kaupunkia. Osoitteista ei hirveästi ollut hyötyä, sillä toinen liike oli muuttanut ja kartallani ei näkynyt katua, jonka varrella toinen liike sijaitsi. Mutta liikkeet löytyivät kaupungilla kiertelyn aikana. Hintataso oli mielestäni korkeampi kuin kotosuomessa, joten en hirveästi hamstrannut ihanuuksia...
Nämä turkoosit ja helmiäiset, sekä muutama metallilinkki ovat Crown Jewels liikkeestä, joka löytyi Temple Barin alueelta.


Beads&Bling kaupasta nappasin mukaan muutamia lukkoja ja riipuksia. Risteistä tulee korvikset matkaseuranani olleelle siskolleni.Muutamanlaisia metallihelmiä, ketjunjatkoja ja iso ristiriipus, niinikään siskolleni. Tämä liike on Liffey-joen varrella, Temple Barin puolella ja sen kirkkaan pinkki julkisivu näkyy hyvin joen toisellekin puolelle :)


Jos korut kiinnostavat niin kannattaa ehdottomasti käydä  Powerscourt Townhouse Centre kauppakeskuksessa. Tässä vanhassa kangasvarastossa on useita liikkeitä ja ravintoloita ja sen sisäpiha on katettu. Powerscourtissa on useita kultasepänliikkeitä sekä antiikkiliikkeitä. Näyteikkunoissa näkyy sekä viktoriaanisen ajan upeita kivirykelmä sormuksia ja rintakoruja sekä hieman uudempaa, selkeälinjaisempaa muotoilua. Täältä löytyy myös liike nimeltä Gollum's Precious, jossa on hieman enemmän helmikoruja. Powerscourtissa on myös lankaliike, josta saa käsinvärjättyä Irlantilaista lampaanvillalankaa. Liike on hassusti jakautunut käytävän kahdelle puolelle, aika pieniin tiloihin. Myyjät ovat todella avuliaita ja vastasivat kärsivällisesti aloittelijoiden kysymyksiin. Liikkeessä on myös erilaisia ohjeita ja tarvikkeita ja siellä järjestetään myös erilaisia kursseja. Powerscourtissa on myös A.Rubanesque niminen liike, jossa on käsityökirjoja, nappeja ja nauhoja. Herkullinen valikoima.

Minun oli pakko käväistä liikkeessä nimeltä Funky Munky :D kun sen näin kadun varrella, ihan vain katsomassa mitä se pitää sisällään. No siellähän oli pöydät kukkuroillaan erilaisia kimaltavia ja heliseviä koruja. Pelkkää rihkamaa, mutta niin nättejä! No osa oli kyllä aika mauttomia... Näitä liikkeitä on Dublinissa ainakin kaksi.


Tässä on kirkkoon pykätty turistiinfo, josta saa varattua lippuja päiväretkille ja teatteriin yms. Rakennukseen on monta sisäänkäyntiä, mutta kun seisoo oikeilla portailla ja katsoo vasemmalle, näkee kadun toisella puolella Rhinestones nimisen liikkeen, joka on täynnä ihania koruja erivvuosikymmeniltä. Myyjät olivat mukavia ja kehottivat hihkaisemaan jos haluaisin sovittaa jotain. Toki, eihän hinnat olleet yhtään huimat! :D Turhan tyyristä, mutta ah, niin kaunista!

Itselleni ostin muistoksi lentokentältä Claire's liikkeestä kaulakorun ja rannekorun. Liikkeessä oli todella suuri valikoima erilaisia koruja, laukkuja, rahapusseja, meikkejä ja varsinkin Twilight ja Liisa Ihmemaassa fanitavaraa.
Tämä rannekoru on tosin hieman liian iso, ajattelin poistaa siitä ainakin kaksi palasta, niin siitä tulisi napakampi.Tähän koruun ihastuin heti enkä hirveän kauaa empinyt sen ostamista.

Tämmöistä Emerald Islandilta :D

Ei kommentteja: