sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Syksyinen kietaisumekko

Kun näin tämän mallin lehdessä, halusin ehdottomasti toteuttaa sen. Mekko oli tehty hempeästä vaaleansinisen sävyisestä pikkukukallisesta kankaasta. Kankaan menekki oli lähes 3 metriä, ja metsästin pitkään sopivaa ja mieleistä, sekä kukkarolleni sopivan hintaista, kangasta. Se löytyikin hetken etsinnän jälkeen Eurokankaasta. Metrihinta oli 3,90, mistä kukkaroni kiitti.

Tapani mukaan jahkasin silti kankaan ostamista. Kun tiesin että aikatauluuni mahtui mekon tekeminen, tein päätöksen käydä ostamassa kangasta. Pyysin myyjältä ohjeen suositteleman 2,80 metriä ja parkaisin kauhusta kun myyjä mittasi pakalta 2,60. Pakalle jäi vielä kangasta, jostain syystä leikattu pala oli kiedottu pakan ympärille. En uskaltanut ottaa palasta, vaan pyysin mittaamaan loppupakan. Minun tuurillani se oli 2,40. Loppujen lopuksi ostin molemmat palat ja jotenkin sain mekon tehtyä toisesta niistä, joten kangasta on vielä jäljellä seuraaviin projekteihin.

 

Sukat tein Dropsin Karisma langasta, jonka ostin kesällä. Ohje on  Golden Socks. Nämä ovat oikeastaan ensimmäiset kunnon villasukat jotka olen tehnyt. Ja ensimmäistä kertaa tein palmikkoa ohjeen mukaan. Ostin palmikkopuikkoja joskus vuosi sitten Lidlistä ja vähän testailin vapaamuotoista palmikointia, mutten mitään tämän tasoista. Ihanat sukat, suosittelen mallia lämpimästi. Sen verran jouduin soveltamaan että tein muutaman nurjan raidan mallikertojen välissä kapeampana kuin mitä ohjeessa, sillä varresta oli tulossa liian löysä minun jalkaani.

Ei kommentteja: